Mr. Jan Gerritszlaan 2
2024KE
HAARLEM
tel. 023-5255675

EDO gaat na rust helemaal ’los’. Krankzinnige pot voetbal bij FC EDO: 0-1 rust, 8-1 eindstand !!

Tegen alle verhoudingen in zochten de spelers van EDO zaterdag bij de rust met een 0-1 achterstand tegen Fortuna Wormerveer de kleedkamer op. Of het aan de peptalk van trainer Sjoerd Hamann of aan de thee die werd genuttigd heeft gelegen, zal altijd een raadsel blijven. Feit was dat de Haarlemmers uiteindelijk met een ruime 8-1 zege drie punten bijschrijven.

En dat was het enige dat telde voor Hamann. ,,Wij moeten ons richten op de derde of vierde plaats”, aldus de trainer. ,,Dan kunnen wij in ieder geval aan de nacompetitie meedoen. De komende tijd krijgen wij tegenstanders waar wij het niet tegen mogen laten liggen.”

Terwijl Hamann van de week tevreden had geconstateerd dat het Onder 23 elftal van Fortuna W ook een wedstrijd moest afwerken, was hij onaangenaam verrast dat bleek dat de bezoekers toch een groot aantal talentvolle jeugdspelers hadden opgesteld. ,,Ze willen waarschijnlijk toch niet degraderen”, concludeerde de trainer. ,,Dus wij zullen aan de bak moeten.”

Dat de thuisploeg voor de rust maar geen kans zag het net te vinden, kwam niet alleen omdat verschillende goede kansen niet werden benut, maar vooral omdat doelman Xander Baarslag een grote sta-in-de-weg was.

Dat de thuisploeg al snel de overhand kreeg, kwam omdat Kay Bruinendael in de negende minuut profiteerde van een dekkingsfout in de laatste linie van de Haarlemmers en de stand op 0-1 bracht. Fortuna Wormerveer legde vervolgens het accent op de verdediging waardoor EDO de creativiteit moest proberen te vinden de laatste linie uit te spelen. Hoewel de spelers daar verschillende malen in slaagden, vonden Bink van der Sluis, Dylan van der Kuijl, Ko Kensen en Kaya Lima elke keer doelman Baarslag op hun weg.

Vijf minuten voor de rust deden de bezoekers zichzelf de das om. Altun Serdar was zo stom de scheidsrechter uit te schelden, waardoor hij kon inrukken. ,,Als ze volledig waren gebleven, was het waarschijnlijk niet zo makkelijk geweest het duel te winnen, wat niet wegneemt dat wij al wel een stuk sterker waren dan Fortuna”, aldus Hamann.

Toch duurde het nog ruim tien minuten voordat Thomas Linck met een fraaie kopbal voor de gelijkmaker zorgde. Toen vier minuten later Kaya Lima, na een schitterende steekbal van Calvin Kromodjojo, vrij voor de keeper werd gezet en de 2-1 binnenschoot was het verzet van de bezoekers helemaal gebroken.

De spelers konden het conditioneel niet meer bolwerken en omdat de Haarlemmers in een hoog tempo bleven spelen en telkens de zijkanten bleven benutten, was het wachten op meerdere treffers. Die kwamen pas toen rechtsbuiten Kromodjojo, die veelvuldig in het spel werd betrokken, eindelijk goede voorzetten begon te geven.

Een speler die daar de revenuen van ondervond was oud Schoten spits Dylan van der Kuijl. Hij was goed voor vier treffers.

Voorafgaande het duel werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van clubicoon Peter van Wassem

EDO: Uitendaal; Claus (61. Bijnaar), Hoenderdos (86. Ismail), Berrenstein, Linck (86. Boom); Laforga(61. Groot), Lima, Kensen (61. Clijdesdale) ; Kromodjojo, Van der Kuijl, Van der Sluis.

Fortuna W: Baarslag; Rakotosoely, Pruano, Barrada, Rangel; Ulusoy (46. Limmen), Veerman, Serdar; Ten Cate (75. Abobaker), Bruinendael (77. Macbean), Wouda (60. Regnier).

Bron: Haarles Dagblad -Tekst: Rinus van der Lugt - Foto: United Photo's Tossaint Kluiters