HAARLEM
tel. 023-5255675

Anderhalf uur speelkwartier

Verslag HFC EDO 1 - SV Zandvoort 1

Op papier leken EDO en SV Zandvoort aan elkaar gewaagd. Met 19 uit 14 doen beide ploegen het behoorlijk in de derde klasse A en lonkt er aan het eind van het seizoen nog een klein kansje op promotie. Maar na negentig minuten op het Noorder Sportpark kan zeker Zandvoort die ambitie wel vergeten. Het speelse EDO trakteerde ‘de Haaien’ op een kansloze 7-2 nederlaag.

Na de fotoreeks ook nog een verslag uit het Haarlems Dagblad !!

Al na een kwartier was duidelijk hoe de vork in de steel zat. EDO profiteerde drie keer optimaal van de snelheid van hun aanvallers en drie keer was het raak. De eerste werd in twee instanties binnengefrommeld door Kaya Lima, na een vlotlopende combinatie. De 2-0 was opnieuw van Kaya met een succesvolle uithaal vanaf links, de derde werd uitstekend voorbereid door Calvin Kromodjojo en kundig afgemaakt door Dylan van der Kuijl.

De Zandvoortse verdedigers bulkten van de ervaring, maar misten de snelheid om de rappe EDO-aanvallers te stoppen. Daarbij gaven ze ook wel heel veel ruimte. ,,Als je dan ziet dat je met 3-0 achterstaat, ga je toch anders voetballen? Meer gericht op tegenhouden? Maar dat deden we juist niet’’ foeterde elftalbegeleider van de gasten Marcel van den Burg. Wel zag hij zijn ploeg in de 25e minuut dichterbij komen na een beheerste treffer van het enige lichtpuntje bij Zandvoort: Fernando Lewis. En aanvoerder Nigel Berg probeerde het nog even met een laag schot, maar de EDO-sluitpost had daar geen problemen mee.

Dus was het wachten op de vierde treffer van de thuisploeg, die wel raad wist met de geboden vrijheid. Op het half uur viel dat doelpunt. Thomas Linck kon in alle vrijheid een voorzet afleveren die op onorthodoxe wijze door Van der Kuijl werd binnengekopt. Het had voor rust nog erger kunnen zijn voor Zandvoort na een enorme communicatiestoornis tussen keeper Mickey Groot en laatste man Jeffrey Sam-Sin, maar de bal viel net niet goed voor een Haarlemse aanvaller. In de blessuretijd kon Zandvoort de schade zelfs nog een beetje herstellen. Een gevaarlijke vrije trap van Lewis zorgde voor paniek bij de EDO-verdedigers, waardoor Jelle de Haan simpel de 4-2 kon binnentikken.

Na rust leek EDO het wel te geloven. De ploeg van Sjoerd Hamann was niet meer geconcentreerd en zakte te veel in, waardoor Zandvoort het bijna weer spannend kon maken. Een prima voorzet van Lewis werd naast gekopt door Salim Fertout.

Dat leek de wekker voor EDO. De thuisploeg pakte het weer wat energieker aan en beloonde zichzelf bijna onmiddellijk: Uit een corner kwam de bal bij Peer Noordermeer. Die bediende Thomas Linck en met een welgemikte pegel in het dak van het doel stond het ineens 5-2. Daarmee was het Zandvoorts verzet wel gebroken en kon EDO de wedstrijd frivool uitspelen.

Zonder keeper Branco Uitendaal echter. Het schoot hem vijf minuten voor tijd in de rug bij een schaarse aanval van de gasten, waarna hij vervangen moest worden. Met een zere rug zag hij nog twee doelpunten vallen voor zijn ploeg. Shakur Sampson schoot via de lat hard raak na een knappe assist van Bink van der Sluis. Diezelfde Sampson leverde de voorzet waarmee Lima in blessuretijd zijn derde en EDO’s zevende kon scoren.

EDO-trainer Sjoerd Hamann was een gelukkig mens ,,Ons plan werkte perfect. We wilden de ruimte achter de trage Zandvoortse verdediging benutten met onze snelle aanvallers en dat is aardig gelukt, dacht ik. We maakten het vlak voor rust nog even spannend, maar hebben het in de tweede helft goed afgemaakt.’’

Bron: Voetbal in Haarlem.

En nog een verslag uit het Haarlems dagblad. Tekst: Rinus van der Lugt Foto: United Photos/Toussaint Kluiters

Kaya Lima brengt met zijn tweede treffer de stand op 2-0 voor EDO.

Makkelijke middag voor EDO tegen Zandvoort na drie treffers binnen dertien minuten

EDO trainer Sjoerd Hamann kon zijn ogen niet geloven toen hij na dertien minuten op het scorebord keek en zag dat zijn ploeg al een geruststellende 3-0 voorsprong koesterde tegen Zandvoort. Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat de Haarlemmers uiteindelijk met een ruime 7-2 zege het duel afsloten.

,,Drie kansen in de eerste dertien minuten en driemaal raak”, aldus Hamann na afloop. ,,Dat heb ik dit seizoen nog niet meegemaakt.” Aan de andere kant had Zandvoort trainer Abrahim el Bakkali nog niet meegemaakt dat zijn ploeg zo slecht uit de startblokken was gekomen. ,,Eigen schuld, dikke bult”, concludeerde hij. ,,Zo slecht heb ik mijn ploeg nog nooit zien beginnen.”

Na acht minuten lag de eerste treffer al in de touwen. Kaya Lima, die snel daarna ook de 2-0 voor zijn rekening nam, was het eindstation van een goedlopende aanval. Pas toen Dylan van der Kuijl nummer drie achter doelman Micky Groot in de touwen wist te werken, schrok Zandvoort wakker.

,,Scoren wij in de beginfase dan loopt het de hele wedstrijd lekker bij ons”, aldus Hamann. ,,Maar blijft een treffer lang uit, dan hebben wij het altijd moeilijk.”

Dat de thuisploeg niet mocht verzwakken, toonde Fernando Lewis door de 3-1 op het scorebord te brengen. ,,Toen kregen wij enkele kansen op de 3-2, om vervolgens weer de 4-1 om de oren te krijgen”, klonk het teleurstellend uit de mond van El Bakkali.

Van der Kuijl was de maker van de vierde treffer, maar vlak voor de wissel bracht Jelle de Haan toch weer enige hoop in de harten van de bezoekers. El Bakkali: ,,Dan ga je toch nog enigszins met een goed gevoel de rust in en hoop je dat er nog wat te halen valt.”

Er viel echter niets te halen voor de badplaatsbewoners, want het was Thomas Linck die na vijftien minuten de stand op 5-2 bracht en daarmee Zandvoort de genadeklap toediende. Shakur Sampson en Lima, waarmee hij zijn hattrick volmaakte, bepaalden de eindstand uiteindelijk op 7-2.

,,Twee duels op rij waarin wij 120 procent hebben gegeven, kijken of wij dat volgende week ook tegen Stormvogels kunnen opbrengen”, besloot Hamann.