Lotte Beesedijk 1
1705NA
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5715955

Het werd zaterdag een lastig duel voor de thuisploeg. EDO bleek een lastige tegenstander en tevens maakte scheidsrechter Mahieu het er niet makkelijker op door zijn warrige fluiten. Toch stond Reiger Boys na de eerste helft terecht met 1-0 voor door een treffer van Martijn Grooff.

Die score had eigenlijk hoger moeten zijn, ware het niet dat de arbiter blind afging op zijn assistenten en de actie waarbij Joël Krajenbrink op weg was naar de 2-0 nooit had mogen affluiten aangezien er overduidelijk geen sprake was van buitenspel.

Die eerste helft duurde al een stukje langer omdat Mahieu het duel ook nog even onderbrak nadat er iets werd gezegd vanaf de kant, kort nadat de trainer en een speler van de Haarlemmers geel hadden gehad.

Reiger Boys wist dat het na rust vooral beducht moest zijn voor de dode spelmomenten van de gasten aangezien die in de eerste helft voor het meeste gevaar zorgden. Hierbij werd veelvuldig de lange spits Dylan van der Kuijl gezocht.

Toch leek er niets aan de hand voor de thuisploeg toen Tristan van den Heuvel kort na de rust de 2-0 liet aantekenen. Een minuut later ontsnapte Van der Kuijl echter aan de Heerhugowaardse defensie en kwam EDO snel weer dichterbij.

Een spannende slotfase volgde, waarin Reiger Boys meende recht te hebben op een strafschop, Grooff de lat raakte, maar ook EDO de nodige goede kansen kreeg.

Uit één daarvan maakte Van der Kuijl zijn tweede van de middag en was de 2-2 gezien het spelbeeld wel een terechte uitslag.

Reiger Boys dat nu derde staat, gaat komende zaterdag op bezoek bij FC Castricum. HFC EDO ontvangt DEM.

Bron: Dagblad Dijk en Waard. De foto's zijn van DP Sportfotografie.