Duintjesveldweg 7
2041TZ
ZANDVOORT
tel. 023-5714134

Zandvoort pakt punt tegen EDO nadat Jeffrey Sam-Sin vrije trap in slotseconden verzilvert.

Laaiend waren de spelers van EDO. De Haarlemmers leken zaterdag een zekere overwinning op Zandvoort binnen te halen. In de laatste trap van de wedstrijd wist Jeffrey Sam-Sin echter een 2-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Het was slecht vertoeven op het veld van SV Zandvoort. Windkracht acht die schuin over het veld stond, rondrazende bolides op het circuit die de decibellen ver te boven gingen en een penetrante geur van benzinewalmen die over het veld waaiden.

Onder deze omstandigheden moesten Zandvoort en EDO proberen het publiek een leuke wedstrijd voor te schotelen. Bijna onmogelijk. Ook al wisten de meeste spelers dat de bal laag gehouden moet worden, de wind zorgde voor zoveel problemen dat bijna geen speler in staat was dit uit te voeren.

Windvoordeel

,,Je wil het wel”, gaf EDO trainer Sjoerd Hamann ook te kennen, ,,maar als je onder druk staat dan gebruik je toch vaak de lange bal.” De lange bal hoefden de bezoekers in de eerste helft echter niet te gebruiken. De ploeg had namelijk het windvoordeel.

Desondanks was het Zandvoort dat in de eerste helft de beste kansen kreeg. In de derde minuut had Nigel Berg zijn ploeg al aan de leiding moeten helpen toen hij alleen op doelman Branco Uitendaal kon aflopen. Uitendaal bleef echter goed kijken en kwam als winnaar uit de strijd tevoorschijn.

Ook in het verdere vervolg had – als de voorhoede wat scherper was geweest – de thuisploeg de score moeten openen. Als de ene ploeg het niet doet is het een bekende voetbalwet dat de andere ploeg wel de juiste richting weet te vinden.

zdv_2.JPG

De wijze waarop de Haarlemmers trefzeker waren was uiterst curieus. Zandvoort verdediger Dex Takken schoot de bal uit omdat hij geblesseerd was geraakt. EDO gooide de bal netjes naar een Zandvoort speler. Furlen Bouma en Jeffrey Sam-Sin ondernamen beiden geen actie omdat zij dachten dat doelman Micky Groot de bal wel zou oppakken.

Deze sluitpost zag in zijn ooghoek Bink van der Sluis aanlopen en besloot de bal dan maar snel weg te trappen. Echter precies tegen de uitgestoken voet van Van der Sluis die de bal tot zijn eigen verbazing in het net zag verdwijnen: 0-1.

zdv_3.JPG

Nog voor de rust leek het duel beslist toen Groot een onnodige overtreding maakte door Calvin Kromodjojo neer te leggen. Dani Claus kende geen pardon en bepaalde de ruststand op 0-2. Hoewel de thuisploeg de nodige personele problemen kende en zelfs de 44-jarige Furlen Bouma moest opstellen bleven de spelers op zoek gaan naar een beter resultaat. ,,Ik had het wat druk met mijn werk en heb nu weer tijd om te trainen. Vorige week ben ik al ingevallen tegen Stormvogels”, zei een breed glimlachende Bouma na afloop. ,,Het is toch grappig dat ik met mijn leeftijd speel tegen jongens waarvan ik de vader zou kunnen zijn, maar die ik ook nog steeds de baas ben.”

zdv_4.JPG

Overtreding

De spanning nam toe toen invaller Naoufal Belaini op schitterende de 1-2 in de touwen kogelde. Waar de bezoekers al de hele wedstrijd bang voor waren geweest, gebeurde dan toch in de allerlaatste minuut. ,,De hele week had ik er op gehamerd dat wij geen overtreding dicht in de buurt van het doel moesten maken”, constateerde Hamann. ,,Al vond ik het wel een discutabele vrije trap.” Jeffrey Sam-Sin had daar geen boodschap aan. Zette zich achter de bal en deed wat iedereen van hem verwachtte: 2-2.