Henk van Turnhoutpad 1
2034JL
HAARLEM
tel. 023-5338606

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor koploper Olympia Haarlem. In vier dagen tijd boekte de formatie van trainer Barry Tjeertes twee zeges en werd een periodetitel in de wacht gesleept. Dinsdag werd de inhaalwedstrijd tegen Roda’23 met 0-3 gewonnen en zaterdag werd EDO met 2-0 aan de kant gezet.

De Haarlemmers wisten dat ze bij winst op Roda’23 zeker waren van de eerste periode. Zoals verwacht slaagden de bezoekers in deze opzet, want via treffers van Hussam Dowaah (2) en Yauheni Bryliou werd de ploeg uit Amstelveen verslagen.

Zaterdag wachtte de koploper de volgende moeilijke klus met het bezoek van plaatsgenoot EDO. De formatie van trainer Eric Metgod bleek inderdaad een geduchte tegenstander. Dat de thuisploeg de bovenliggende partij was, was niet echt verrassend. Toch waren de bezoekers zeker niet van plan zich in te graven. Daar waar mogelijk werd de aanval gezocht.

Desondanks was het een klein wonder dat Eric Metgod zijn manschappen in de rust bij een 0-0 stand kon toespreken met de boodschap dat er nog kans was op een goed resultaat. ,,Wij kregen in de eerste helft zeker vijf uitgespeelde kansen”, keek Tjeertes terug. ,,Het lukt ons maar niet wedstrijden al in een vroeg stadium te beslissen.”

Na de rust kon de thuisploeg moeilijker openingen te vinden. EDO had verdedigend de zaken uitstekend op orde en als Calvin Kromodjojo wat koelbloediger was geweest, dan was de opgave voor Olympia een stuk lastiger geweest.
Hoewel topscorer Levy van Nispen licht geblesseerd was, besloot Tjeertes hem toch in te brengen. Olympia werd vervolgens iets gevaarlijker, maar wist pas afstand te nemen toen de eindelijk weer herstelde Faisel Benhaddi werd ingebracht. Deze speler stond nauwelijks binnen de lijnen toen hij na zijn eerste balcontact al de felicitaties in ontvangst kon nemen.

De bezoekers probeerden het tij nog te keren en besloten in de laatste tien minuten met opportunistisch spel op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Zij liepen in de slotminuut echter tegen de 2-0 aan. ,,Bij een slecht genomen vrije trap stonden te veel spelers van ons voor de bal”, had Metgod gezien. De thuisploeg counterde naar de 2-0 via Hussam Dowaah. ,,Ik kan alleen maar trots zijn op de spelers”, constateerde Metgod. ,,Wij hebben gestreden. Natuurlijk is Olympia beter, maar wij konden goed meekomen.”

Bron: Haarlems Dagblad
Tekst: Rinus van der Lugt