Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Is het te laat of kan EDO in de resterende duels de nacompetitie nog ontlopen? De formatie van trainer Erik Metgod heeft in ieder geval een eindspurt ingezet, want uit de laatste drie ontmoetingen werden zeven punten gepakt. Zaterdag werd het altijd moeilijk te kloppen Jong Holland met 1-3 aan de zegekar gebonden.

Zes punten voorsprong op het op de onderste plaats staande FC Almere moet genoeg zijn om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar zijn de acht punten achterstand op AMVJ – met nog vijf duels voor de boeg – nog in te halen?

,,Het zal niet makkelijk worden”, beseft ook Metgod. ,,Ik ben bang dat wij te laat met een eindspurt zijn begonnen, maar wij geven niet op. Het is ook belangrijk dat wij blijven winnen, zodat wij met een goed gevoel de eventuele nacompetitie ingaan.”

Het positieve bij de Haarlemmers was dat de spelers eindelijk beter omgingen met het benutten van de kansen. In de eerste helft kregen de bezoekers niet veel mogelijkheden. Ook Jong Holland was niet echt gevaarlijk maar wist toch een 1-0 voorsprong te nemen.

In een tijdsbestek van vijftien minuten – tussen de 55 en 70 minuut – gooide EDO de wedstrijd echter geheel overhoop. Met goed voetbal werd niet alleen Jong Holland onder druk gezet, maar wisten Peer Noordermeer, Quillian Luijk en Yeboah Augustin de achterstand in een 3-1 voorsprong om te buigen, zodat drie punten bijgeschreven konden worden.

Bron: Haarlems Dagblad. Tekst: Rinus van de Lugt.