2024KE
HAARLEM
tel. 023-5255675

Rinus van der Lugt

EDO maakte korte metten met zeer zwak SCPB’22: 12-1. Belangrijke stap richting nacompetitie.

Veel woorden had EDO-trainer Erik Metgod niet nodig in zijn voorbespreking. ,,Wij zullen vandaag moeten knallen”, hield hij zijn spelers zaterdag voor. ,,Wij moeten zoveel mogelijk scoren.” Het zwakke SCPB’22, dat nergens meer voor speelde, bleek een gewillig slachtoffer voor EDO:12-1.

Omdat de kans groot is dat aan het eind van de rit doelsaldo beslissend wordt in de strijd om een nacompetitieplek, was het voor de Haarlemmers van groot belang om de achterstand van twee doelpunten op Buitenveldert in te lopen.

Ruimschoots

Dat lukte ruimschoots. Omdat de ploeg uit Amsterdam niet verder kwam dan een 2-0 zege, heeft de ploeg van Metgod nu een voordelig saldo van zeven doelpunten. EDO heeft met IJmuiden en Olympia Haarlem wel nog twee zware duels voor de boeg. Terwijl Buitenveldert met Amstelveen Heemraad en Roda’23 een relatief makkelijker programma moet afwerken.

,,Wij leefden al drie weken naar deze wedstrijd toe”, aldus Metgod. ,,Dus vandaag moest het gebeuren.” Aanvankelijk leek neerzetten van een grote score niet te lukken.

Maar vanaf het moment dat de Haarlemmers na een kleine twintig minuten de score openden, was er geen houden mee aan voor de formatie van trainer Roy Mesman. ,,Voor rust had het al meer dan 4-0 moeten zijn”, concludeerde Metgod. ,,Maar af en toe werd voor een moeilijke oplossing gekozen, terwijl het veel simpeler had gekund.”

Dat de doelpuntenhonger van EDO ook na de rust niet gestild was, werd snel duidelijk. De bezoekers werd geen moment rust gegund.

Kansen

,,Volgens mij hadden wij er vandaag wel dertig kunnen maken”, had Metgod gezien. ,,Zo ongelooflijk veel kansen hebben wij gehad. Wij hebben in ieder geval een beter doelsaldo dan Buitenveldert, maar hebben nog twee zeer zware kluiven voor de boeg. ”

Voor EDO scoorde Kaya Lima (viermaal), Dylan van der Kuijl (driemaal), Tom Reinhard (tweemaal), Dani Claus, Fabian Laforga, Calvin Kromodjojo. Gerben Bolten redde de eer voor de bezoekers.

Bron: Haarlems Dagblad. Tekst: Rinus van der Lugt